Teletovićeva Caja slavila novu pobjedu

Barcelona i Real nastavili sa pobjedama

Teletovićeva Caja slavila novu pobjedu

U 15. kolu španske ACB lige nije bilo iznenađenja. Vodeći klubovi, Barcelona i Real Madrid, upisali su nove pobjede, dok je do pobjede stigla i Caja Laboral našeg Mirze Teletovića.

Naš reprezentativac danas nije imao svoj dan, ali je njegova ekipa i bez njegove pomoći slavila u baskijskom derbiju protiv Lagun Ara u San Sebastijanu sa 83:80. Teletović je utakmicu završio sa pet poena i pet skokova uz loš šut za tri poena 1/6.

Brad Oleson je sa 15 poena bio najefikasniji u redovima Caje, dok je kod Laguna ubjedljivo najbolji bio Andy Panko sa 28 poena i 6 skokova. Do pobjeda su stigli i veliki rivali Barcelona i Real Madrid, kao i Valencia, Juventut i Bilbao Basket.

Barcelona je u derbiju kola bila bolja od Unicaje u Malagi sa 70:53 uz sjajnu igru Juana Carlosa Navarra, koji je ubacio 25 poena. Joel Freeland je sa 20 poena i 10 skokova bio jedini dvocifreni igrač u redovima Unicaje.

Real se malo mučio, ali je na kraju ipak uspio savladati Menorcu sa 95:84. Carlos Suarez i Sergio Llull su kod Reala postigli po 18 poena, a Joakim Donaldson 21 kod Menorce. Carl English sa 30 i Will McDonald sa 28 poena predvodili su Juventut do pobjede nad Fuenlabradom 100:86.

Bilbao je sa 66:57 bio bolji od Estudijantesa uz odličnu igru Marka Banića koji je postigao 20 poena, a Zaragoza je na krilima reprezentativca Belgije Sama Von Rossoma, koji je postigao 19 poena, slavila u gostima kod Alicantea sa 58:67.

Valencia od dolaska Svetislava Pešića na klupu zna samo za pobjede. U ovom kolu su igrači Valencije slavili kod Manrese rezultatom 82:72 uz 20 poena Rafe Martineza i 19 Nanda De Coloa. Možda malo iznenađenje u ovom kolu priredio je Valladolid, koji je bio bolji od Cajasola sa 70:68.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.