Teletoviću stiže konkurencija

Kirilenko pojačava Netse

Teletoviću stiže konkurencija

Edmir Škorić

NBA momčad za koju igra i naš Mirza Teletović, Brooklyn Nets, dovodi ruskog košarkaša Andreja Kirilenka. 

Kako javljaju američki mediji, Brooklyn Netsi su postigli dogovor sa 32-godišnjim ruskim košarkašem što nikako nije dobro za našeg reprezentativca.

Iako je imao dobru ponudu Minnesote za sljedeću sezonu, u kojoj bi zarađivao 10.2 miliona američkih dolara, odlučio se prihvtiti, navodno, slabiju ponudu Brooklyna.

Zaradit će "samo" 3.2 miliona američkih dolara u idućoj sezoni, a ključna veza između njega i Brooklyna bio je njegov sunarodnjak i nekadašnji vlasnik CSKA Moskve, gdje je Kirilenko svojevremeno igrao, Mihail Prohorov.

Kirilenko je prošle sezone ostvarivao prosjek od 12.4 poena, 5.7 skokova i 1.5 ukradenih lopti. U Minnesotu je stigao iz CSKA. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti