Teodosić: Nadam se da neću ja odlučivati

Rastu tenzije pred završnicu Eurolige

Teodosić: Nadam se da neću ja odlučivati

Pred utakmicu Final Foura Eurolige u Parizu u redovima Partizana najviše se pribojavaju Miloša Teodosića. Ipak, play Olympiakosa se nada kako neće morati tricom odlučivati pobjednika, jer bi tada bio junak samo pola Srbije.

“Veoma cijenim Partizanove igrače, ne slažem se s mišljenjem da je Vujoševićev tim sastavljen od prosječnih pojedinaca. Sve su to sjajni košarkaši. Mislim da je Dule taj koji postavlja igru i kaže igračima šta bi trebalo da rade, a oni to ispune do najsitnijih detalja.  Nijedno polufinale ne može da bude usputna stanica i svi u Olimpiyakosu veoma poštuju Partizan”, kaže reprezentativac Srbije u redovima Olympiakosa.

“U duelu sa Partizanom nama pripada uloga favorita, ali sam ubjeđen da će u polufinalu presuditi nijanse. Zbog toga bih rekao da su šanse 50:50. Bacselona ima osvježenu ekipu igrača koji igraju najljepšu košarku u Evropi. Ipak, CSKA je dugo na okupu u skoro istom sastavu i niko nema tako veliko iskustvo na finalnim turnirima. Zaista ne mogu da procijenim ko će izaći kao pobjednik, ali sam siguran da će, ko god da prođe, biti veoma težak protivnik u finalu”, smatra Miloš Tedosić.

Miloš Teodosić kaže da među igračima Partizana ima veliki broj njegovih prijatelja, ali da se neće libiti šutirati tricu za pobjedu, ako to bude potrebno, iako je svjestan da tada ne bi bio nacionalni heroj.

“Nadam se da neću dobiti takvu priliku u polufinalu Final Foura protiv Partizana, da ćemo rješiti pitanje pobjednika prije posljednje sekunde. Ne spremam taj šut, niti se psihološki spremam za bilo koju utakmicu. I ovu s Partizanom na Final Fouru Eurolige doživljavam kao svaku drugu. Ako i dođem u situaciju da takvim šutem rješim meč, znam da neću postati heroj samo dijela Srbije, jer dobro se zna da je ona navijački podijeljena”, kaže jedan od najboljih košarkaša Evrope u ovom trenutku.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.