Terence Morris iz CSKA u Barcelonu

Pojačanje pod koševima

Terence Morris iz CSKA u Barcelonu

A. Beganović

Američki krilni centar, Terence Morris, od naredne sezone dres moskovskog CSKA zamijenit će Barceloninim. Ugovor Morrisa i Barcelone biće ozvaničen krajem ove sedmice kada Amerikanac prođe liječničke preglede.

Morris i katalonski klub potpisat će dvogodišnji ugovor, s opcijom raskida nakon isteka jedne sezone, ukoliko jedna od strana ne bude zadovoljna.

Američki krilni centar posljednju sezonu proveo je u moskovskom CSKA, u koji je došao iz Maccabia. U sezoni kada je nosio dres izraelskog kluba, Morris je izabran u najbolju petorku Eurolige. U prošloj sezoni u Euroligi je prosječno postizao 6.7 poena, te bilježio 4.9 skokova i jednu blokadu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.