Teška povreda najvećeg favorita za prvog pika na draftu

Povreda Joela Embiida

Teška povreda najvećeg favorita za prvog pika na draftu

M. Šljivak

Joel Embiid, 20-godišnji kamerunski košarkaš i glavni kandidat za prvog pika na NBA draftu, doživio je tešku povredu stopala.

Samo sedam dana prije NBA drafta u Brooklynu, Embiid je doživio je frakturu kosti u stopalu, te će u petak biti podvrgnut operaciji.

Embiid neće biti prisutan na draftu, gdje je bio glavni kandidat za prvog pika, ali se nakon ove povrede sve mijenja, pa bi Kamerunca ova povreda mogla koštati prvog izbora. 

Centar sa univerziteta Kansas trebao je u narednoj sedmici trenirati i s Milwaukee Bucksima, a njegovom povredom znatno rastu šanse za prvi pik Andrewu Wigginsu i Jabariju Parkeru.

Ipak, posljednju riječ ima rukovodstvo Cleveland Cavaliersa, koje ima pravo prvog izbora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.