Teški porazi Nuggetsa i Hawksa
Carmelo Anthony nije mogao sam spriječiti katastrofu

NBA sezona

Teški porazi Nuggetsa i Hawksa

Teške poraze pretrpjeli su Denver Nuggetsi i Atlanta Hawksi. Nuggetsi su deklasirani od Netsa, a Hawksi od Clippersa. Derbi je pripao Dallasu koji je za pola koša nadigrao Bullse.

New Jersey je slavio sa 114:70. Već nakon tri četvrtine bilo je plus 37 za Netse koje su predvodili Devin Harris s 28 poena i Ryan Anderson (13 p, 12 sk.). U timu Nuggetsa bolji od ostalih bio je Carmelo Anthony sa tek 15 ubačaja.

Neočekivano težak poraz upisala je Atlanta na svom parketu protiv LA Clippersa. Ekipa koja je bila veliki favorit pognute glave napustila je svoju dvoranu uz zvižduke sa tribina razočaranih navijača. Al Thornton s 31 poenom, sedam asistencija i šest skokova vodio je Clipperse do trijumfa (121:97), a dobro ga je pratio Zach Randolph (25).
Dirk Nowitzki sa čak 44 koša bio je prvo ime uj tijesnoj pobjedi nad Chicago Bullsima u produžetku (115:114). Ipak, loša vijest po Mavse je povreda Jasona Terryja koji je slomio kost u šaci.
Najbolji u timu iz Chicaga bio je Ben Gordon sa 23 poena uz 12 skokova.

Rezultati
Atlanta Hawks - Los Angeles Clippers 97:121, Philadelphia 76ers - Miami Heat 94:84, New Jersey Nets - Denver Nuggets 114:70, Memphis Grizzlies - Toronto Raptors 78:70, Dallas Mavericks - Chicago Bulls 115:114, Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 107:90, Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 121:126.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.