)
Težak pad Georgiosa Printezisa
Printezis na klupi reprezentacije Grčke

Pokušaj zakucavanja zamalo platio glavom

Težak pad Georgiosa Printezisa

M. Maksimović

Košarkaš Unicaje Georgios Printezis doživjeo je tešku povredu na utakmici španskog prvenstva između njegove Unicaje i Cajasola.Printezis je istrčavao jednu kontru kada je pokušao zakucati izgubio je ravnotežu te je pao udarivši glavom od parket.

Doktori jedne i druge ekipe su odmah pritrčali, situacija je izgledala vrlo ozbiljno i utakmica je prekinuta minutu i 50 sekundi prije kraja prvg poluvremena kod vodstva Cajasola 33:26. Utakmica je nastavljena tek nakon što je imobiliziran grčki košarkaš u samoj dvorani te je prebačen u bolnicu gdje je ustanovljeno kako nema povreda glave iako je za trenutak izgubio pamćenje ali je zaradio tešku povredu desnog ramena.


Prema prvim procjenama Georgiosa Printezisa na parketu neće biti najmanje mjesec dana.
Giorgos Printezis je rođen 22.februara 1985.godine i prije dolaska u Unicaju igrao je za Olympiacos odnosno Larissu dok je 2007.godine kao 58. izbor drugog kruga drafta izabran od strane San Anotnio Spursa. Njegov nadimak je ''The Big Fish''.
Pogledajte ovaj težak pad:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti