Težak poraz Bayerna, Đedović ponovo dobar

BBL

Težak poraz Bayerna, Đedović ponovo dobar

M. Šljivak

Težak poraz doživjeli su košarkaši minhenskog Bayerna protiv Frankfurta u četvrtfinalnoj seriji Bundeslige. Poraženi su kao gosti rezultatom 93:69, a jedan od najboljih u poraženom timu bio je Nihad Đedović.

Bayern dobro ulazi u meč. Imali su osam poena prednosti na otvaranju, ali je Frankfurt do poluvremena uspio da preokrene rezultat u svoju korist i da na odmor odu sa pet poena prednosti, 37:32.

Nastavak donosi potpunu dominaciju Frankfurta. Prednost se povećavala iz napada u napad, a na kraju su Bavarci poraženi sa 24 poena razlike.

Nihad Đedović je susret završio sa 14 poena, a od njega je efikasniji bio John Bryant sa 16 poena.

Domaće je do pobjede vodio duo Cobbs-Armand sa po 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.