Težak poraz Partizana u Tel Avivu

Fener bolji od Panathinaikosa

Težak poraz Partizana u Tel Avivu

Večeras su igrane utakmice četvrtog kola Top 16 faze košarkaške Euroilige u kojima su pobjede upisali Fenerbahče, Maccabi i Galatasaray. 

Partizan je na teškom gostovanju u Tel Avivu kod Maccabija doživio ubjedljiv poraz 88:67. Maccabi su do pobjede vodili Alex Tyus sa 16 i Tyrese Rise sa 15 poena, dok su kod Partizana Bogdan Bogdanović i Tarence Kinsey ubacili po 17 poena. 

U jednom od derbija kola Fenerbahče je na domaćem parketu predvođen Bojanom Bogdanovićem (15 poena) slavio pobjedu protiv Panathinaikosa rezultatom 77:72, a pored Bogdanovića kod domaćina su još četiri igrača imala dvocifren učinak. 

Jedinu gostujuću pobjedu upisao je Galatasaray u Minhenu kod Bayerna (66:72). Carlos Arroyo je postigao 21 poen, Zoran Erceg je dodao 19 poena i 10 skokova, dok je kod domaćina, za koji nije igrao Nihad Đedović zbog povrede, Delaney sa 12 poena bio najefikasniji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.