Thomas: Sudije su dozvolile previše Washingtonu

Play Bostona nezadovoljan sudijskim odlukama

Thomas: Sudije su dozvolile previše Washingtonu

D. Rakanović

Playmaker Bostona Isaiah Thomas smatra da su sudije dozvoljavale previše igračima Washingtona u četvrtoj utakmici play-off serije polufinala Istočne konferencije.

Washington je noćas ubjedljivo savladao Boston sa 121:102, i izjednačio u seriji na 2:2. Thomas je postigao 19 poena.

"Sudije su dozvoljavale Wizardsima da nas drže i hvataju. Pet ili šest puta sa završio na parketu nakon takvih startova, a ja nisam jedan od onih koji vole da su na zemlji. Trebalo je da se donose drugačije odluke. Čak nisam šutirao niti jedno slobodno bacanje", rekao je Thomas.

Play Bostona je prvo poluvrijeme odigrao odlično postigavši 17 poena, ali u drugom poluvremenu je ubacio još samo dva. 

"Wizardsi su dodatno pazili na mene. Nisu mi dozvolili da imam nikakav otvoren šut poslije druge četvrtine. Mi kao tim moramo da uradimo bolji posao kako bi smo našli odgovor za to", zaključio je Thomas. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi