Thomas uskoro novi igrač Denvera

Omaleni playmaker blizu Colorada

Thomas uskoro novi igrač Denvera

S. Grebović

Prema informacijama specijalizovanog ESPN-ovog novinara za NBA ligu Adriana Wojnarowskog, doskorašnji playmaker LA Lakersa Isaiah Thomas stigao je u redove Denver Nuggetsa. 

Denver je prema izvorima Wojnarowskog Thomasa angažovao kao slobodnog igrača, a omaleni playmaker će za godinu dana u Coloradu inkasirati dva miliona američkih dolara.

Thomas se nedavno u Las Vegasu sastao sa PR-om operacija Denvera Timom Connelleyem i trenerom Mikeom Meloneom, nakon čega su dogovoreni svi detalji i uslovi jednogodišnje saradnje.

Melone je već sarađivao sa Isiahom Thomasom, na početku njegove karijere 2011. godine u ekipi Sacramento Kingsa. Nema sumnje da je 175 centimetara visoki playmaker svoje najbolje dane karijere doživio u dresu Bostona kada je u dva navrata izabran u All Star ekipu Istoka 2016. i 2017. godine.

Međutim, karijera Isaiaha Thomasa krenula je silaznom putanjom nakon što je prošle sezone stigao u Cavalierse, a u suprotnom pravcu otišao je Kyrie Irving.

Veliki problem za Thomasa predstavljala je povreda kuka, zbog koje je za Cavse tebitovao tek 2. januara. Poslije svega 15 nastupa za Cleveland, Thomas biva tradeovan u Los Angeles Lakerse, za koje je odigrao još dvije utakmice više.

29-godišnji Thomas je tako u posljednjih godinu dana najviše vremena proveo na rehabilitaciji, nego na terenu, ali ako bude zdrav trebalo bi da uz Nikolu Jokića predstavlja sjajno ofanzivno oružje Nuggetsa, koji u predstojećoj sezoni žarko žele plasman u Play off. 


Top Komentari

hanson
omaleni playmaker a dvije recenice ispod doskorasnji centar hahahhahah....tacno kad mislis da ovaj grebovic ne moze vecu glupost napisat on nas sve demantuje hahaha centar 175 cm xD
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi