Thomas: Uzećemo trofej!
Thomas je postigao 10 poena u polufinalu

Pred finale Kupa BiH

Thomas: Uzećemo trofej!

Večeras u 20 sati počinje veliko finale košarkaškog Kupa BiH u kojem se sastaju dva stara rivala, Široki i Bosna. Radi se o susretu u kojem više nema favorita i u kojem će sve biti moguće, a obje ekipe spremne su “zagristi parket” da bi stigle do cilja.

“Navikao sam pobjeđivati i nemam namjeru ovdje stati.”, rekao je za SportSport.ba nakon polufinala sa Zrinjskim Amerikanac u redovima Širokog, Charles Thomas. “Mi ćemo slaviti!”, dodao je on.

“Nisam znao ništa o bh. košarci prije nego što sam stigao ovdje. Nikada ranije nisam čuo za timove kao što su Široki, Igokea ili Bosna. Ipak, sada vidim da se radi o veoma dobrim i iskusnim ekipama.”, kaže Thomas nakon prvog dijela finalnog turnira Kupa BiH u Mostaru.

Amerikanac je uvjeren da njegom tim ima snage slaviti i protiv Bosne, te odbraniti titulu koju su osvojili prošle godine u Sarajevu.

“Široki je veoma dobra ekipa sa pobjeničkim mentalitetom. Klub je vrlo profesionalan, a čuo sam da se radi o jednom od najbolje organizovanih klubova u regionu. Planiram sa klubom stići ne samo do finala Kupa i prvenstva, već pomoći da se kući donese zlato. Ja sam timski igrač koji će sve učiniti za ekipu, ali sam navikao pobjeđivati i ne namjeravam sada prestati.”

Atmosfera na Pecari je dobra i Thomas je potpuno zadovoljan radom u svom klubu.

“Trener ovdje u Širokom je veoma čvrst. I on je pravi pobjednik i učiniće sve da stigne do cilja. Od igraća izdvojio bih Ivu Josipovića kojeg zovem “Old School”. Osim njega vrlo sam blizak i sa Amerikancem Brianom Smithsonom. Radi se o igraču koji odlično razumije košarku, ima sjajan pregled terena i pravo je zadovoljstvo igrati sa njim.”

Kvalitativni skok u karijeri

“Karijeru sam počeo na Univerzitetu Arkanzas, a igrao sam i AAU za Jackson Tigers sa Al Jeffersonom iz Minnesota Timberwolvesa i Charlesom Rhodesom.

thomasUčiniću sve što treba samo da ekipa pobijedi - kaže ThomasPrije nego što sam stigao u Široki bio sam kratko u Njmačkoj gdje sam igrao za Tubingen. Također, igrao sam i u Urugvaju za Bigua, te u Finskoj, za drugoligaša Fokopo koje je skoro ušao u njihovo elitno takmičenje. Nakon toga, moj agent Ahmed Memić mi je našao angažman ovdje u Širokom, gdje sam vrlo zadovoljan. Sve je onako kao što je obećano i da nije njega još uvijek bih bio u Finskoj, te sam mu vrlo zahvalan na šansi koji sam ovdje dobio.”, tvrdi Thomas.

“U karijeri sam igrao protiv mnogih velikih igrača, a većinu njih sam i nadigrao u međusobnim duelima. Al Hortford (Atlanta Hawks), Dwight Howard (Orlando Magic), Lemarcus Aldridge (Portland Trailblazers) samo su neki od njih, a na kampovima sam igrao i protiv velikog Michaela jordana, Joa Johnsona i Alonza Morninga i mislim da sam dosta od njih naučio. Lično, imam velike planove i siguran sam da će svijet ćuti za ime Charlesa P. Thomasa III. Mislim da u budućnosti mogu igrati na najvišem nivou u Evropi i nadam se da mogu igrati u Španiji.

Biti daleko od kuće je teško, pogotovo u smislu da nema onog luksuza, udobnosti i prijatelja i porodice na koje sam navikao. Ipak, to je nešto što me učinilo jačom osobom na terenu i van njega. Moram reći da mi posebno nedostaje moda četverogodišnja kćerka i da ne prođe dan da ne mislim o trenutku kada ću je ponovo zagrliti.”, zaključio je igrač Širokog Eroneta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.