Thundersi nisu mogli protiv Kobea, Philadelphia bolja od Bostona

Rivalstvo Bryanta i Duranta sve zanimljivije

Thundersi nisu mogli protiv Kobea, Philadelphia bolja od Bostona

Philadelphia je po drugi put izjednačila polufinalnu seriju Istočne konferencije protiv Bostona. Bio je to meč u kojem je nadoknadila minus 15 na poluvremenu. Lakersi su imali tešku noć protiv Oklahome. Na kraju su ipak ostali u igri nakon pobjede i 36 poena Bryanta.   

Philadelphia - Boston 92:83 (2:2)

 

Andre Iguodala je odigrao fenomenalnu partiju u pobjedi 76ersa nad Bostonom, a svoje sjajno izdanje je zaključio serijom od 5 vezanih poena u zadnjih 90 sekundi utakmice, što su bili, sve od reda važni koševi kada se odlučivao pobjednik četvrtog susreta ove dvije ekipe.

 

Igrači Philadelphije su tako zaključili meč u kojem su nakon prvog poluvremena bili u minusu 15 poena. Sav zaostatak je nadoknađen u drugom dijelu utakmice. Već u trećoj ćetvrtini (28:17) prednost Bostona se počela topiti. Nastavak dobre igre Philadelphije je uslijedio i u četvrtom periodu (33:20). Tako smo dobili izjednačenje u seriji koja 76ersima sada garantuje barem još jednu utakmicu u njihovoj dvorani.

 

Iguodala je postigao 16 poena uz 7 skokova, Turner je također imao 16 poena, ali je ostvario i 9 skokova. Istakao se i Williams sa 8 asistencija i 15 poena.

 

U redovima Bostona najefikasniji je bio Paul Pierce sa 24 poena, po 15 su dodali Bass i Rondo, koji je ostvario i 15 asistencija. Garnett je imao učinak od 11 skokova, ali i lošu pucačku noć u kojoj je postigao samo 9 poena.

 

 

 

 

LA Lakers - Oklahoma 99:96 (1:2)

 

Lakersi su odlično započeli utakmicu protiv Oklahome i u prvoj četvrtini ostvarili prednost koja je u jednom trenutku iznosila i 12 poena. Sve to je trajalo do trenutka kada je na teren sa klupe Thundersa u igru ušao Harden.

 

Da je najbolji šesti igrač lige dokazao je već u prvim minutama svog nastupa kada je za 12 minuta postigao 12 poena. Uz taj doseg Harden je u tim trenutcima igre uštopao Brayanta odigravši odličnu odbranu nad prvom zvijezdom Staples centra. Već u 16 minuti Oklahoma ima vodstvo (33:32) i treća utakmica Lakersa i Oklahome postaje rezultatski neizvjesna.

 

Međutim, koliko god igrali jaku odbranu na Bryantu, to uopšte ne znači da će Kobe ostati bez svog učinka. U zadnjih 60 sekundi ovaj igrač je pogodio 6 odlučujućih poena, a nakon što je Durant 3 sekunde prije kraja promašio šut za tri poena i produžetke, slavlje u Los Angelesu je moglo početi, bar do naredne utakmice. I još nešto, koliko je Bryant zaslužan za smanjenje vodstva Oklahome u ovoj seriji govori i podatak da je od svojih 36 poena, 14 postigao u zadnjoj četvrtini.

 

Kobe Bryant je tako, po ko zna koji put preuzeo odgovornost na sebe. A da je bilo neugodno, zaista jeste. Da su Lakersi izgubili pravo na poraz više ne bi imali. Znali su to u Lakersima dosta dobro i zato su odigrali utakmicu koja je konačno bila na njihovom nivou. Na kraju krajeva, ove sezone Lakersi zaista i igraju bolje u svojoj dvorani negoli u gostima

 

Bryant je postigao 36 poena, 6 skokova i 7 asistencija. Ono što je najvažnije u njegovoj statistici je to da ruka u odsudnim momentima nije zadhrtala i da je sa linije slobodnih prva zvijezda Lakersa imala 18-18.

 

Bynum je dodao 15 poen i 11 skokova. Po 12 su upisali Sessions, Blake (za tri 2-2) i Gasol (11 skokova).

 

U Oklahomi su tri igrača vodili glavnu riječ. To su bili Durant sa 31. poenom i 11 skokova. Westbrook sa 21. poenom i 9 skokova i Harden, koji je dodao 21 poen uz 3 ukradene lopte. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti