Tijesna nedjelja na košarkaškim terenima

Pobjede Borca i Gruda

Tijesna nedjelja na košarkaškim terenima

M. Skaka

Odavno nismo imali neizvjesniji dan na košarkaškim terenima u BiH. Od tri danas odigrane utakmice u višem košarkaškom rangu, dvije su završene tek nakon produžetka, dok je u jednoj domaćin slavio sa minimalnih pola koša razlike.

Nakon što je jutros u NLB ligi KK Bosna ASA BHT u potpuno neizvjesnom susretu savladala ljubljansku Olimpiju tek nakon dodatnih 5 minuta igre i sa samo jednim košem prednosti, dva večerašnja susreta okončana su uz ništa manje uzbuđenja.

Prvo su Grude na svom terenu slavile nad Sutjeskom sa minimalnih 60:59. U drugom večerašnjem susretu, Borac je na svom terenu došao do važne pojede nad Čelikom, ali ne bez poteškoća. Regularni tok susreta okončan je rezultatom 88:88, a domaćin je nakon dodatnih 5 minuta igre slavio sa 98:94.

Za Čelik ovo je šesti poraz u nizu i ekipa koje je bila na čelu tabele, nastavlja svoj pad ka začelju i polako gubi sve šanse za plasman u Ligu 6. S druge strane, Borac je uhvatio priključak i ozbiljno zaprijetio vedećim ekipama.

Dva preostala susreta 13. kola, Leotar – Mladost i Igokea – Zrinjski igraju se u utorak, od 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.