Titule za sve kategorije
Slavlje košarkaša Širokog nakon osvajanja osme titule prvaka BiH

Koja je tajna košarkaškog kluba Široki?

Titule za sve kategorije

Na veličanstven način osvojili su i proslavili košarkaši Širokog prije nekih petnaestak dana treću uzastopnu titulu košarkaškog  prvaka BiH.

Bio je to osmi put da Široki osvaja prvenstvo, a kad se pridoda i Kup kojeg su ranije osvojili, te najbolja sezona u NLB ligi, onda se može sigurno reći da je ovo bila odlična sportska godina košarkaškog kluba s Pecare, najbolja do sada.

U najavi sezone, zbog smanjenja proračuna, najavljena je „jeftinija“ ekipa, sa dosta mladih, neafirmiranih igrača. Čak petorica mladih igrača potječe iz škole košarke Širokog, tu su još mladi Ramljak i Pilepić, te malo iskusniji i stariji Peršić, Morović, Grgat, Špralja i Štemberger. Ovo je ekipa koja je iznijela cijelu sezonu, a pred Ligu 6 priključen je još Željko Šakić.

Iako im nitko nije davao velike šanse, ekipa Širokog, na čelu sa odličnim trenerom Ivanom Velićem sve je iznenadila i odličnom igrom, a prvenstveno borbenošću ispisala rezultat za povijest. Ono što je zanimljivo jest da su se mladi igrači prometnuli pa su čak i odlučivali pojedine utakmice, a trener Velić nije se ustručavao ubacivati mlade igrače i dati im minutažu bez obzira na važnost utakmice, a to je možda i ono najvažnije što će Široki dobiti u narednim sezonama.

No, na seniorskoj momčadi Širokog ne prestaje bajka sa Pecare.

Naime, ovo će sigurno biti sezona za pamćenje za košarkaški klub Široki jer je uspio objediniti naslove u svim kategorijama.

Pioniri Širokog pod vodstvom Romea Bilinovca osvojili su naslov na završnom turniru u Tuzli gdje su pobijedili domaćina Slobodu i Bosnu, a najboljim igračem proglašen je Ljubo Zadro iz Širokog.

Nakon toga naslov su potvrdili i juniori Širokog koje vodi trener  Jakša Vulić. U deset kola juniorske Super Lige 6 Širokobriježani su ostvarili 9 pobjeda sa 1 porazom i to onim u zadnjem kolu protiv Hercegovca kada su već postali prvaci.

Nakon pionira, juniora i seniora čekao se rasplet u kadetskoj Super Ligi 5, a on je bio najbolji mogući. Kadeti Širokog pod vodstvom nekadašnjeg kapetana seniorske momčadi Damira Vujanovića u osam odigranih kola ostvarili su 6 pobjeda i 2 poraza, te postali prvaci u svojoj kategoriji.

Sve ovo nije došlo pukom slučajnošću već je plod sustavnog i ispravnog rada, te pravilnog vođenja kluba od strane čelnih ljudi košarkaškog kluba Široki.

Ovime Široki Brijeg potvrđuje da je uistinu sportski fenomen na ovim prostorima i jedan primjer drugima da se sve može postići i sa manjim sredstvima ali velikim srcem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti