Tony Parker objavio kraj karijere

Donio odluku

Tony Parker objavio kraj karijere

E. Škorić

Najbolji francuski košarkaš Tony Parker danas je objavio kraj igračke karijere.

Parker je ušao u godine i svjestan da više nije onaj "stari", pa je odlučio da završi igračku karijeru.

Francuski playmaker je većinu karijere proveo u San Antonio Spursima, gdje je igrao 17 godina, dok je posljednju sezonu proveo kao igrač Charlotte Hornetsa.

"Mnogo emocija je uključeno u kraj moje košarkaške karijere. Bilo je to sjajno putovanje koje nisam mogao da zamislim ni u najluđim snovima. Sve to što sam proživio u NBA i sa reprezentacijom Francuske... Hvala vam na svemu", napisao je Parker.

Sa Spursima je osvojio četiri naslova u NBA ligi i šest puta je bio All-Star, a rekorder je te franšize sa 2.355 asistencija.

Spursi su ga 2001. godine izabrali kao 28. pika na draftu i ubrzo je postao jedan od ključnih igrača, a 2007. godine je bio MVP finala.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti