Tornado poziva na bojkot

Tornado poziva na bojkot

Adnan Beganović

Jedni od najboljih košarkaških navijača u Evropi, popularna navijačka skupina Tornado, nezadovoljna stanjem u KK Zadar, najavili su odlazak s utakmice 3. kola Eurocupa, u kojoj njihov Zadar igra protiv ruskog košarkaškog kluba Unics Kazan.

Navijačka skupina Tornado nikako ne može da se pomiri sa stanjem koje vlada unutar njihovog najdražeg kluba. KK Zadar je ove sezone prepun afera, a u posljednje vrijeme bilježi i veoma loše partije, a navijači za sve to, glavnog krivca vide u Upravi kluba. Zbog toga su danas na zvaničnim internet stranicama izdali saopštenje u kojem stoji:

"Dragi navijači, dragi sugrađani, ako vam je dosta ovakvog stanja u KK Zadar, ako želite odlazak odgovornih ljudi, ako vam je dosta laži i želite promjene, ako vam je dosta mazanja očiju lažnim titulama, ako vam je dosta prebacivanja krivnje s jednih na druge, ako vam je dosta 'guranja problema' pod tepih godinama, ako vam je stalo do budućnosti i prosperiteta najdražeg nam kluba, udruga navijača Tornado Zadar vas poziva da se solidarizirate zajedno s nama i da svi zajedno nakon prve četvrtine napustimo utakmicu kao jasnu poruku ljudima koji drmaju našim klubom".

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.