Tradicija i kvalitet na strani «studenata»
Bosna je prošle godine bila bolja od Slobode

Prvo polufinale Kupa BiH: Sloboda - Bosna

Tradicija i kvalitet na strani «studenata»

Sloboda Dita i Bosna ASA BHT igraće u prvom polufinalu Final-foura Kupa BiH. Tradicija u međusobnim susretima, ali i kvalitet je na strani ekipe «studenata».

S obzirom da je Kup specifično takmičenje, te da su iznenađenja česta i moguća u igru su oba znaka.
Trener Tuzlaka, Senad Muminović, istakao je kako su svi igrači u pogonu.
“Povrede su sanirane i Bosni na megdan izlazimo kompletni. Sarajlije su favoriti, ne samo protiv nas nego i na cijelom turniru. No, u Mostar ne idemo sa bijelom zastavom”, istakao je Muminović.
Struka je sugerisala košarkašima da ponesu duplu garderobu kako bi u slučaju pobjede nad Bosnom prenoćili u Mostaru.
U taboru ekipe “studenata” svjesni su da nose breme favorita.
“Ne bježimo od te uloge i iako cijenimo sve protivnike smatramo da smo najbliži osvajanju trofeja. Neće biti lako ni protiv Slobode, koja je jedna od naših najkvalitetnijih ekipa ni u finalu. Svakako da će teži zadatak biti protiv Zrinjskog s obzirom da je domaćin i da će imati podršku sa tribina. Zbog toga bih volio da se sretnemo sa Širokim, iako kao najbolja ekipa imamo obavezu slaviti protiv bilo kojeg tima u BiH”, poručio je Suad Šehović, bek-šuter Bosne.
Meč počinje u 17.30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.