Jusuf Nurkić bez nastupa u porazu Portlanda
Foto - EPA

Trener ga odmara

Jusuf Nurkić bez nastupa u porazu Portlanda

M. Šljivak

Šest utakmica najjače košarkaške lige svijeta (NBA) odigrano je u noći sa utorka na srijedu, a bh. centar Jusuf Nurkić nije nastupio za Portland Trail Blazerse.

Trener Portlanda Terry Stotts često zna Nurkića odmoriti zbog brojnih povreda koje je imao u prošlosti i tako je bilo u utakmici protiv Los Angeles Clippersa.

Nurkić je meč odgledao sa strane, a Clippersi su nastavili sa jako dobrom formom i slavili su pobjedu rezultatom 113:112.

Još jednu fenomenalnu večer imao je Paul George. Krilni košarkaš tima iz Los Angelesa je meč zavrpio sa 33 poena i 11 skokova za 37 mininuta na parketu, a pogodio je 13 šuteva od 22 pokušaja.

Sa druge strane kod Trail Blazersa CJ McCollum je ubacio 28 poena, ali za to mu je trebalo čak 26 šuteva (11/26). Powell je dodao 23, a Carmelo Anthony 18 poena. Treba svakako istaći da kod domaćeg tima nije bilo ni prve zvijezde Damiana Lillarda.

Nurkića bismo na parketu ponovo trebali gledati sutra protiv njegovog nekadašnjeg tima Denver Nuggetsa, protiv kojih uvijek ima veliki motiv za igru.

U još jednoj veoma zanimljivoj utakmici Brooklyn Netsi su u Smoothie King Centru u New Orleansu savladali Pelicanse rezultatom 134:129.

Netsi su u ovom meču bili bez povrijeđenog Jamesa Hardena i Kevina Duranta, ali su na kraju Kyrie Irving i Joe Harris bili dovoljni za pobjedu Netsa. Prvi je ubacio 32 poena, a Harris je dodao 24.

Kod Pelicansa Zion Williamson je briljirao sa 33 poena, a pratio ga je također odlični Brandon Ingram koji meč završio sa 27 ubačenih poena.

U ostalim utakmicama večeri Atlanta Hawksi su savladali Orlando Magic sa 112:96, New York Knicksi su dobili Charlotte Hornetse sa 109:97, dok je Minnesota slavila na gostovanju kod Sacramento Kingsa rezultatom 134:120.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi