Trailblazersi "okrenuli" Bobcatse, nova pobjeda Clippersa

Trailblazersi "okrenuli" Bobcatse, nova pobjeda Clippersa

Adnan Beganović

Na NBA parketima sinoć je odigrano šest susreta, a najzanimljivije je bilo u duelu Charlotte i Portlanda u kojem su nakon produžetka slavili Trailblazersi (118:112).

U jako zanimljivom susretu u kojem su bili i u zaostatku od 18 poena Trailblazersi su uspjeli upisati pobjedu.

Do trijumfa su Portland vodili Aldridge, koji je imao učinak od 25 poena, 13 skokova i pet asistencija, te Lilard sa 24 poena, devet asistencija i tri skoka. Kod Bobcatsa bolji od ostalih bili su Gordon sa 29 poena, pet asistencija i tri skoka, te Walker sa 22 poena, sedam asistencija i pet skokova.

Derbi večeri odigrali su Utah Jazz i Los Angeles Clippersi, a pobjedu su slavili košarkaši momčadi iz Los Angelosa (105:104). Bio je ovo ujedno i prvi poraz Jazzera na domaćem parketu.

Griffin sa 30 poena i 11 skokova, te Crawford sa 20 poena i četiri asistencije bili su najbolji kod pobjedničke momčadi, dok su Williams sa 20 poena i 12 asistencija, te Jefferson sa 16 poena, 10 skokova i pet asistencija bili najbolji kod Utaha.

NBA, rezultati:
Charlotte - Portland 112:118
Detroit - Cleveland 89:79
New Orleans - Milwaukee 102:81
Denver - Toronto 113:100
Utah - Los Angeles Clippers 104:105
Golden State - Orlando 94:102



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti