TrailBlazersi u Torontu produžili svoju sjajnu seriju

NBA liga

TrailBlazersi u Torontu produžili svoju sjajnu seriju

E. Škorić

U prvom od tri meča NBA lige koji se igraju u nedjelju košarkaši Portlanda savladali su u gostima Toronto rezultatom 118:110 nakon produžetka.

Trailblazersi imaju sjajan start sezone i već sedmu pobjedu, šestu uzastopnu. S druge strane, Toronto je doživio svoj peti poraz, drugi domaći, no navijači mogu da budu itekako zadovoljni onim što su pokazali njihovi košarkaši.

Gosti iz Portlanda imali su 31:29 vodstvo poslije prve četvrtine, a na odmor se otišlo kod rezultata 54:57. I treća dionica pripala je Trailblazersima, ali se Raptorsi u posljednjoj četvrtini vraćaju na krilima sjajnog DeMarcusa DeRozana.

Bilo je dosta uzbuđenja u posljednjih dvije minute, posebno u posljednjih 40-ak sekundi kada se Toronto primakao na minus dva. Rudi Gay je u posljednjim stotinkama položio za produžetak i potpuni povratak Raptorsa.

Ipak, gosti u produžetku na krilima sjajnog Damiana Lillarda dolaze do slavlja 118:110.

Lillard je do kraja ubacio 25 poena, no uzeo je 22 šuta. Dodao je i osam asistencija uz pet skokova. La Marcus Aldridge je također ubacio 25 poena iz čak 26 šuteva. Upisao je i devet skokova, od čega sedam defanzivnih. Sjajni dvojac pratio je Nicolas Batum sa 24 poena i 6 skokova.

S druge strane DeRozan je ubacio 29 poena, a Gay 30 uz 10 skokova. Jonas Valenciunas je ubacio 19 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.