Traore potpisao za Crvenu Zvezdu

Francuz stiže u redove Beograđana

Traore potpisao za Crvenu Zvezdu

Francuski košarkaš Ali Traore potpisao je ugovor sa Crvenom Zvezdom. Traore je bio slobodan igrač od raskida ugovora sa Lokomotivom Kuban. 

Traore je sa reprezentacijom Francuske 2011. osvojio srebrenu medalju na Eurobsaketu u Litvaniji 2011. godine. Ali Traore prošlu sezonu je proveo u lokomotivu iz Kubana, a prije toga je igrao za ASVEL i rimski Virtus. 

 

U sezoni 2011/2012. Traore je na 13 utakmica u Eurocupu za Lokomotiv prosječno bilježio 15 poena po susretu. "Traore je noćas potpisao ugovor. On će u Beograd doći 2. januara kada će otići na ljekarske preglede i ako je "zdrav i prav" zna se šta to znači", rekao je predsjednik Crvene Zvezde Nebojša Čović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.