"Tražio je da izgubimo osam razlike ili ćemo ostati bez plate"
Foto: EPA

Grci namještaju rezultate

"Tražio je da izgubimo osam razlike ili ćemo ostati bez plate"

M. Šljivak

Neimenovani američki košarkaš iznio je niz optužbi na račun vlasnika jednog od klubova iz ove zemlje.

On je razgovoru za Hoopshype otkrio kako je nedavno prvi čovjek kluba tražio od igrača da izgube meč.

"Igram u Grčkoj, a ovo se dogodilo nedavno. Tri mjeseca sam ovdje i još uvijek nisam dobio novac. Igrali smo protiv jednog od jačih klubova i naš budžet je naspram njihovog smiješan. Međutim, igrali smo sjajno i zaostajali smo samo pet poena. Tada je sve krenulo naopako", rekao je Amerikanac, te je nastavio:

"Gazda kluba je ušao u svlačionicu i počeo je vikati na igrače. Tražio je da izgubimo sa najmanje osam poena jer gubi novac zbog nas. Tražio je da izgubimo ili nećemo dobiti plate. Na kraju sam novac dobio tek nakon što sam odbio da treniram. Dali su mi novac za jedan mjesec, dužni su mi još za dva", rekao je neimenovani košarkaš.

Sport u Grčkoj leglo je mita u korupcije. Fudbalsko prvenstvo je trenutno u prekidu, a očigledno da stvari ne štimaju najbolje ni u košarci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi