Trbić: Rastali smo se korektno

Čelik ostao bez trenera

Trbić: Rastali smo se korektno

Nakon pet godina Marko Trbić je napustio klupu zeničkog Čelika. Iz Čelika su najavljivali dobru sezonu, ali je odluka Marka Trbića da petnaestak dana prije početka prvenstva napusti klub sigurno poremetila planove u zeničkom klubu.

Razlozi napuštanja kluba su finansisjske prirode. Dojučerašnji trener zeničkog prvoligaša je u razgovoru za naš portal istakako kako s ekorektno rastao s predsjednikom kluba Džaferom Dautbegovićem.

"Razlozi mog odlaska iz kluba su finansijske prirode. Mislim da je bolje da sam to napravio sada nego za mjesec dana kada krene prvenstvo. Nije obezbjeđen novac za pojačanja koja su trebala stići u klub, predsjednik mi nije mogao dati garancije da će se zacrtani projekat sprovesti u dijelo i odlučili smo se nakon pet godina rastati", kaže Marko Trbić.

"Milsim da smo za ovih pet godina napravili dobar posao. Kada sam preuzeo klub bili smo u dugovima, u klubu je vladalo rasulo, a danas Čelik nema duga niti prema kome. Napravili smo sedam, osam igrača koji su pod ugovorom i koji bi uz dva ili tri pojačanja mogli naredne sezone napraviti dobar rezultat", ističe Trbić.

Marko Trbić kaže kako je zadovoljan radom ekipe u proteklom periodu i da će njegov nasljednik, ko god da to bude, imati dobru ekipu na raspolaganju, ali da će sve zavisiti od finansijskog stanja.

"Kao što sam već rekao imamo sedam, osam mladih igrača koji su igrali za mlade reprezentacije, ali oni ne mogu sami. Ukoliko im se pridoda nekoliko iskusnijih igrača oni mogu do dobrog rezultata", rekao je Marko Trbić za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.