Treba li nam sjena nad uspjehom reprezentacije?

Pružite ruku jedan drugom ili se mrzite dostojanstveno u tišini

Treba li nam sjena nad uspjehom reprezentacije?

D. Kurbegović

Jučerašnjom pobjedom nad selekcijom Latvije, te onom ranijom nad Bugarskom košarkaška reprezentacija BiH plasirala se na još jedan Eurobasket, onaj koji će se igrati 2022. godine.

Međutim, umjesto da slavimo i pišemo o ovom sjajnom rezultatu, naš sigurno ponajbolji košarkaš, Jusuf Nurkić, prebacio je fokus na vlastite razmirice sa nekadašnjim predsjednikom Košarkaškog saveza i direktorom KK Bosna, danas predsjednikom političke partije NiP, Elmedinom Konakovićem.

I dok Konakoviću i ne možemo mnogo prebaciti to što odgovara na Nurkićeva dobacivanja, ipak se radi o političaru koji trenutno nije na funkcijama vezanim za sport i teško je očekivati da će ostati bez odgovora na provokacije, jednoj NBA zvijezdi i sasvim sigurno našoj prvoj uzdanici na budućem Eurobasketu ovakvi istupi u ovom trenutku ne priliče.

Nurkiću je NBA liga uskratila nastup u kvalifikacijama, ali je ipak stigao u Sarajevo da podrži saigrače. To je postupak hvale vrijedan i bilo bi jako dobro ukoliko bi Nurkić nastavio razmišljati o toj podršci. Momci su danima prolivali znoj i sada je možda vrijeme da uživaju u plodovima svog rada, da ih slavimo, pričamo malo o njima, ne o sažvakanoj priči "ko je počeo rat". Možda bi i Nurkiću bolje bilo posvetiti njima koji redak, umjesto epske sage o svom sukobu sa nekadašnjim košarkaškim radnikom.

Prepucavanja o nečemu što je bilo prije više od deset godina, skretanje pažnje javnosti sa velikog uspjeha njegovih saigrača iz reprezentacije nikome ne donose ništa dobro, a po malo su i uvrjedljivi prema košarkašima i košarkaškoj javnosti koja na ovaj rezultat čekala od 2015. godine.

Očigledno je teško Nurkiću preći preko nekih stvari, a ni Konaković ne želi ustuknuti, ali zarad budućnosti vrijedilo bi još jednom razmisliti. Pogotovo ako se uzme u obzir da Nurkić i Konaković više ne djeluju unutar istog sporta, saveza, reprezentacije, industrije.

Pa ako je i bilo zle krvi prije deset godina, neka je. Hajde danas da pričamo o Eurobasketu 2022?

Top Komentari

Neddim1
Nurkic najveci patriota, al samo preko instagrama
23 19
Slobodas
Juka je glu p sto se spusta na ove mahalske price , bas mu je glupo sto tamo pise ono Dinokio i te gluposti. Druze rekao si svoje i btk ako ti ko sta odgovori iskuliraj isto tetka kakva se svadja
19 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije