Trener Bosne još uvijek pod upitnikom
Šehovac vodi treninge do daljnjeg ili do kraja sezone?

Vukoičić otišao, očekuje se naslijednik

Trener Bosne još uvijek pod upitnikom

M. Skaka

Nakon što je završen večerašnji sastanak Upravnog odbora KK Bosna ASA BHT, ime trenera koji će zauzeti mjesto na klupi Studenata upražnjeno odlaskom Vlade Vukoičića još uvijek nije poznato.

Klupi Bosne najbliži je Sabit Hadžić, međutim, nekadašnji igrač i trener Bosne i uprava kluba još uvijek nisu postigli konačan dogovor, a po svemu sudeći Hadžić oklijeva doći u Sarajevo uz obećanje da će bordo ekipi osigurati opstanak u regionalanoj ligi.

Čelnici Bosne i sutra će razgovarati sa Sabitom Hadžićem uz nadu de će dogovor biti postignut i da će nekadašnji selektor bh. reprezentacije ponovo preuzeti kormilo bodrdo tima.

Podsjetimo, nakon što je otišao iz Bosne, Sabit Hadžić u dva navrata bio je vrlo blizu povratku, ali je u posljednjim trenucima odustao od dolaska u Sarajevo. Nakon ovih iskustava, ono od čega čelnici Bosne sigurno strahuju jeste da će se ta tradicija nastaviti i da će pregovori značiti samo gubitak vremena kojeg Studenti imaju sve manje.

Uz Hadžića u opticaju je još niz opcija, među kojima je možda i najvjerovatnija ona u kojoj će ekipu preuzeti dosadašnji pomoćni trener Bosne, Goran Šehovac koji će ekipu i voditi do konačnog izbora novog šefa stručnog štaba.

Za Bosnu, ovo je još jedna u nizu prekretnica koje su u posljednjim godinama odredile put slavnog kluba, a ime trenera koji će preuzeti ekipu sasvim sigurno će obznaniti i ambicije kluba za naredni period.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti