Trener Clippersa: Paul je otišao da bi bio sa Hardenom
Foto: EPA

Doc Rivers o trejdu svog ponajboljeg igrača

Trener Clippersa: Paul je otišao da bi bio sa Hardenom

Chris Paul je jučer trejdovan iz Los Angeles Clippersa u Houston Rocketse. Clippersi su u zamjenu za Paula dobili, između ostalog, i Patricka Beverleyja, Loua Williamsa, Sama Dekkera i pick prve runde na narednom NBA draftu, a trener ekipe iz Los Angelesa, Doc Rivers, je prokomentarisao ovaj trejd.

"Otišao je jer je želio da bude sa Jamesom Haredenom, nemojmo se zavaravati", izjavio je Rivers, te dodao:

"Želim mu sve najbolje. Nemam problem sa njegovim izborom."

Rivers je istakao i da je izuzetno zadovoljan onime što su Clippersi dobili u zamjenu za Paula. Podsjetimo, osim Beverleyja, Dekkera i Williamsa, put Los Angelesa će krenuti i Montrezl Harrell, Darrun Hilliard, DeAndre Liggins, te Kyle Wiltjer.

"Pod datim okolnostima, mislim da smo prošli odlično. Dobiti Patricka Beverleyja, Dekkera i Montrezla je bilo veoma bitno za nas", istakao je Rivers, te se osvrno na špekulacija da je Paul odlučio napustiti Clipperse zbog pogoršanih odnosa sa nekolicinom saigrača.

"Otišao je zbog DeAndrea Jordana, otišao je zbog Blakea Griffina, a sada je otišao i zbog Austina Riversa. Svi znamo da nije otišao zbog toga", rekao je na kraju pomalo izrevoltirani Doc Rivers.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi