Trener Lakersa mora platiti kaznu

Trener Lakersa mora platiti kaznu

Nakon što je Kobe Bryant platio kaznu od 100.000 dolara zbog vrijeđanja sudije na utakmici protiv San Antonija, kaznu od 75.000 dolara mora platiti i trener Lakersa Phil Jackson.

Phil Jackson je istakao kako će vjerovatno završiti trenersku karijeru ukoliko ne nođe do dogovora između vodstva lige i udruženja igrača oko kolektivnog ugovora.

Ukoliko do toga ne dođe NBA ligi prijeti novi lock out. Predsjednik udruženja igrača je veteran Lakersa Derek Fisher, a kako sada stvari stoje teško će doći do dogovora.

Ipak, u svemu ovome niko izgleda nije kriv, osim Phila Jacksona koji se usudio komentirati situaciju koja bi mogla dovesti i do toga da naredne sezone ne gledamo utakmice najjače košarkaške lige na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.