Trener seksualno uznemiravao igračicu: Imaš dobro du*e, popuši mi k***c...

Sara proživljavala torturu

Trener seksualno uznemiravao igračicu: Imaš dobro du*e, popuši mi k***c...

M. Šljivak

Pravi horor je u svom bivšem klubu prošla portugalska košarkašica Sara Djassi.

Portugalka je odlučila da izađe u javnost sa onim što joj se desilo prije pet godina u redovima španskog kluba sa Tenerifa i javno je optužila trenera Claudija Garciju za seksualno i fizičko napastvovanje.

"U sezoni 2015/2016 igrala sam u klubu sa Tenerifa. Nakon što sam vidjela intervju jedne igračice u kojoj opisuje odnos sa trenerom Claudijom Garcijom, kao najgori ikad, odlučila sam da progovorim javno", počela je svoju priču Sara i nastavila je:

"U tom klubu sam imala najgore iskustvo u životu. Od samog početka odnos sa trenerom Garcijom je bio užasan, a često je imao komentare zbog kojih sam se osjećala grozno. Govorio je kako mi Portugalke imamo dobro dupe, a govorio je često i da mu popušim k***c", priča portugalska košarkašica.

Navodi i da joj se često izvinjavao zbog riječi, ali da bi nakon izvinjenja krenuo po starom.

"Govorio je kako mu je žao i da je spreman da se promijeni. Međutim, ništa nije ispunio. Psovao mi je, zbog njega mi je namjerno kasnila plata, a igračice je nazivao kurvama. Jednom prilikom je bio toliko ljut na mene da je svim košarkašicama kupio hranu, osim mene. Tjerao me je da treniram i kada sam bila povrijeđena, vikao je na mene, fizički me maltretirao", govori Sara.

Uspjela je na kraju da pobjegne iz kluba. Pomogao joj je bivši agent, raskinula je ugovor i uspjela je da pobjegne od torture.

Oglasio se i trener Garcia koji je kratko rekao:

"Neću ništa javno govoriti. Sve će se riješiti na sudu".

Oglasi