Trening utakmica košarkaša BiH i Hrvatske u Opatiji
Foto:Marin Sušić

Pripreme za kvalifikacije

Trening utakmica košarkaša BiH i Hrvatske u Opatiji

U utorak, 19. lipnja, u Opatiji je održana konferencija za medije kojoj su prisustvovali izbornik hrvatske reprezentacije Dražen Anzulović, izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević, predstavnica Turističke zajednice Kvarnera gđa Vlasta Mastrović, glavni tajnik Sportskog saveza Grada Opatije Branko Močibob.

U SD „Marino Cvetković“ će se u petak, 22. lipnja s početkom u 20,00 sati odigrati prijateljska utakmica između reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a u sklopu priprema za nadolazeće kvalifikacije za Svjetski kup. U utorak se odigrala i svojevrsna prethodnica prijateljskoj utakmici, trening utakmica Hrvatske i BiH koja je bila zatvorenog tipa i u kojoj, zbog poštivanja NBA pravila, još nisu mogli sudjelovati Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Ivica Zubac.

Nakon pozdravnih riječi domaćina, osvrt na boravak reprezentacije BiH u Opatiji dao je izbornik Bosne i Hercegovine, g. Duško Vujošević:

„Jako smo zadovoljni smještajem, uvjetima i ljepotom Opatije u kojoj imamo priliku uživati. Naravno, zbog sportskog programa se ne možemo prepustiti čarima ljeta. Jedino moramo voditi računa da se igrači ne izlažu previše suncu, sve drugo je savršeno.“

Izbornik BiH se požalio na odaziv igrača reprezentaciji:

„Što se tiče kvalifikacija, mi igramo s Francuskom u Tuzli i revanš s Belgijom. Imamo problema s odazivom igrača. Činjenica je da su igrači prebukirani s velikim brojem obaveza i ogromnim brojem utakmica. Činjenica je i da je FIBA izgubila bitku s NBA i s Euroligom, a da te prozore zakazuje dosta tvrdoglavo, npr. sada u vrijeme organizacije drafta i aktivnosti prije drafta, što nama stvara teškoće. Nije teško samo meni, već i velikoj većini selektora jer se gubi kult reprezentacije. No, što se priprema tiče, svaka je utakmica bolja od najjačeg treninga, one su nam potrebne i zbog toga smo tu.“

Kako SportSport.ba saznaje, iako se radilo o zatvorenom susretu u kome se vrijeme mjerilo interno i rezultat nije bio u prvom planu, naša selekcija je pretrpjela poraz od 30 koševa razlike.

Top Komentari

Bego
Kretenu glupi. B 84-74 je zavrsilo
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije