Trenutak istine za Slaviju
Slavija nema izbora, mora pobijediti!

Liga 13 BiH za košarkaše, 25. kolo

Trenutak istine za Slaviju

Košarkaši Slavije pokušaće večeras u Banjaluci (20 sati) savladati domaći Borac Nektar kako bi produžili nadu u opstanak u Ligi 13 BiH.
Riječ je o susretu pretposljednjeg, 25. kola u kojem bi eventualni poraz značio prelazak u entitetsku diviziju.
No, ni trijumf nije garancija da će ekipa iz Istočnog Sarajeva sljedeće sezone ponovo igrati u bh. eliti jer će se morati poklopiti i drugi rezultati, ali bi utakmica zadnjeg kola protiv Slobode u tom slučaju imala takmičarsku značaj. U protivnom....

«Svjesni smo da nemamo izbora. Našim greškama smo se doveli u ovakvu situaciju, ali sada nemamo mnogo izbora nego da odigramo kako najbolje znamo i pokušamo osvojiti bodove. Neće biti lako, ali samo nam trijumf daje kakve-takve šanse», istakao je Sindis Demić, igrač Slavije.

Gostima na ruku ide činjenica da će domaćin biti oslabljen jer Uprava kluba još nije pronašla adekvatna pojačanja, odnosno zamjene za Garmu i Puljka sa kojima su nedavno raskinuti ugovori.

Zanimljiv meč očekuje se u Trebinju između SL IAT Leotara i lidera, Igokee Partizana, dok će u «Mejdanu» derbi meč odigrati Sloboda Dita i Široki Eronet.


PAROVI
Utorak: Hercegovac - Zrinjski HTM (19 sati), SL IAT Leotar - Igokea Partizan (19), Borac Nektar - Slavija (20);
Srijeda: Vitez Economic - Mladost (18), Sloboda Dita - Široki Eronet (19). Slobodni su Posušje i Grude.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti