Trevor Ariza ostaje u Lakersima
Trevor Ariza važan igrač u rosteru jezerana

Lakersi u razgovoru sa igračima

Trevor Ariza ostaje u Lakersima

Samo dva dana nakon osvojene petnaeste NBA titule u Lakersima su krenuli u razgovore oko produženja suradnje sa igračima kojima ističu ugovori. Prvi je na redu bio krilni igrač Trevor Ariza, a narednih dana će razgovor biti održan i sa Lamarom Odomom.

Trevor  Ariza je postao slobodan agent, i moći će napustiti klub ovog ljeta, naravno, ukoliko ga ne odluče zadržati u Lakersima. Ariza je u posljednjoj godini ugovora s Lakersima zaradio 3,1 milion dolara, i vjerovatno će dobiti veći ugovor ako ostane u dresu tima iz Staples Centera. 

Ariza je u tek završenoj sezoni imao sjajan učinak, bio je standardni član prve petorke, a posebno se istakao u doigravanju gdje je zabilježio učinak od 11,3 poena po utakmici, 4,2 skoka, i 2,3 asistencije. 

Nakon što mu je ugovor istekao, nije želio mnogo živjeti u neizvjesnosti, pa je tako već jučer sjeo za stol sa GM Lakersa Philom Jacksonom kako bi razgovarali o njegovom novom ugovoru. Ipak, zasad ništa nije zvanično dogovoreno, ali su napravljeni bitni pomaci u potpisivanju novog, i daleko bogatijeg ugovora. 

Nakon završenog sastanka sa upravom Lakersa Trevor Ariza je za američke medije izjavio:

„Osjetio sam veliku ljubav, rekli su mi da sam napredovao mnogo, i da su sretni načinom kako sam igrao i koliko sam bio sposoban pomoći timu u osvajanju titule. Volio bih ostati, novac jeste važan, zbog njega se i bavimo ovim poslom, ali izgradio sam odličan odnos sa trenerom i sa klupskim suigračima. Imamo stvarno dobar tim, i zbog toga bih volio ostati, jer bi ovaj tim još dugo godina mogao pobjeđivati“.

Trevor Ariza je u Lakerse stigao u tradeu iz Orlanda u novembru 2007. godine. Proveo je samo jednu sezonu na univerzitetu UCLA, da bi kao ukuono 43. pick drafta 2004. godine bio izabran od strane New York Knicksa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.