Tri brata ušla u historiju NBA lige

Okršaj braće

Tri brata ušla u historiju NBA lige

Edmir Škorić

Susret New Orleans Pelicansa i Indiana Pacersa (120:98) sinoć je obilježen jednom nevjerovatnom činjenicom.

Naime, desilo se prvi put da tri brata nastupe na jednom NBA meču. Aaron Holiday je s Justinom Holidayom igrao za Indianu, dok je Jrue Holiday nastupao za Pelicanse.

Historijski trenutak dogodio se tokom prve četvrtine kad su sva trojica u istom trenutku zakoračila na parket.

Jrue je na kraju odnio pobjedu, s tim da je od njih trojice najviše napravio Aaron koji je ubacio 25 poena, dok njegov brat Justin nije ubacio nijedan poen u porazu Indiane.

S druge strane, Jrue je ubacio 20 poena za 29 minuta i bio je ponajbolji pojedinac u pobjedi Pelicansa koje je predvodio Brandon Ingram sa 24 poena i sedam asistencija.

"Sva trojica smo igrali na istoj utakmici i to je stvarno bilo kul, nadam se da ćemo sljedeći put igrati u istoj momčadi", kazao je Jrue Holiday.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti