Tri poena Mašića u porazu od Olympiakosa

Pobjede Olympiakosa i Panathinaikosa

Tri poena Mašića u porazu od Olympiakosa

Midhat Šljivak

Olympiakos i Panathinaikos došli su do sigurnih pobjeda u 16. kolu grčke A1 lige.

Olympiakos je kao gost savladao Ikaros za kojeg igra Ante Mašić rezultatom 87:64. Ikaros je pružio dobar otpor timu iz Pireja u prvom poluvremenu. Nakon 20 minuta igre imali su samo tri poena prednosti 41:38, ali su u nastavku slomili otpor domaćeg tima.

Prednost Olympiakosa se povećavala iz minute u minut, te su na kraju upisali uvjerljivu pobjedu do koje ih je vodio Matt Lojeski sa 17 poen. Kod Ikarosa Ante Mašić je ubacio tri poena uz četiri skoka, a Sutton i Gagaloudis su ubacili po 15 poena.

Panathinaikos je uvjerljivo savladao ekipu Trikale 83:63. Gosti nisu imali šanse za iznenađenje pa je Pao na kraju lagano ostvario trijumf. James Gist je ubacio 14 poena za pobjednički tim, dok je za Trikalu Evans ubacio 30 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti