Trifunović novi trener Crvene Zvezde
Ponovo na klupi Zvezde Aleksandar Trifunović

Zvezda dobila novog trenera

Trifunović novi trener Crvene Zvezde

Još sinoć je izjavio kako nema ništa od preuzimanja Crvene Zvezde, a danas je priča dobila novi naslov. Aleksandar Trifunović novi je trener KK Crvena Zvezda.

Prije tri dana je klub sa Malog Kalemegdana ostao bez trenera nakon što je s klupe odstupio Aco Petrović. Nakon dva dana traganja za novim trenerom potraga je okončana. Među kandidatima su bili još Vlada Vukoičić i Saša Obradović.

Aleksandar Trifunović je proslavljeni košarkaš Zvezde koju je kao kapiten odveo Zvezdu do naslova prvaka početkom devedesetih godina.  Nakon okončane igračke karijere počeo je trenersku karijeru kao pomoćnik Zmage Smagadina u Zvezdi u periodu od 2002-2004. godine.

Nakon toga je samostalno vodio beogradski klub s puno uspjeha. Trenirao je još Lietuvos Rytas s kojim osvaja Baltičku ligu i igra finale ULEB kupa, a igrao je i TOP 16 Eurolige.

Trenirao je još Panionios u Grčkoj s kojim je također igrao Euroligu, a donedavno je bio trener ruskog Spartaka iz Sainkt Petersburga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije