Trifunović u Kaunasu

Žalgiris sa novim trenerom

Trifunović u Kaunasu

Vlasnik Žalgirisa Vladimir Romanov je imenovao  novog trenera, a to je Aleksandar Trifunović.

Tako je ovaj srbijanski stručnjak sjeo na klupu tima iz Kaunasa nakon što su na ovoj poziciji mnogi mediji vidjeli upravi litvanskog selektora Kestutisa Kezmuru. Interesantno je to da je Trifunović dva puta u Top-16 Eurolige uvodio upravo Lietuvos Rytas, ljutog rivala Žalgirisa.

Bit će dakle žestoko prilikom gostovanja Žalgirisa u Vilniusu.

Aleksandar Trifunović u Euroligi ima 23 pobjede i isto toliko poraza. Prvi evropski ispit sa novim timom Trifunović će imati već u petak, kada Žalgiris gostuje kod Panathinaikosa. Upravo je sa Rytasom, ovaj trener prošle sezone slavio u Atini. Moće li ponoviti takav uspjeh i sa Žalgirisom? Saznat ćemo u petak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.