Trijumf Albe, 2 poena, 3 skoka i 7 asistencija Đedovića

Alba bolja od Brose Basketa

Trijumf Albe, 2 poena, 3 skoka i 7 asistencija Đedovića

Adnan Beganović

U prvom susretu 12. kola Grupe E Eurolige košarkaši Albe, čiji dres nosi i nađ reprezentativac Nihad Đedović, na gostovanju su savladali Brose Basket (75:72).

U njemačkom okršaju 12. kola Eurolige Alba je kao gost savladala Brose Basket. U veoma izjednačenoj utakmici košarkaši Albe su se bolje snašli u samoj završnici, što ime je bilo dovoljno za drugi trijumf, dok je Brose Baker ostao na nuli.

Kod Albe su najefikasniji bili Deon Thompson sa 15, te Ali Traore sa poenbom manje, dok je Đedović imao učinak od dva poena, tri skoka i sedam asistencija.

S druge strane kod Brose Basketa su najefikasniji bili Sharrod Ford sa 16, te Anton Gavel sa 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.