Trijumf Istoka, Irving MVP, srušen je rekord iz 1987.

63. NBA All-Star

Trijumf Istoka, Irving MVP, srušen je rekord iz 1987.

Svoj vrhunac 63. NBA All-Star vikend koji je održan u New Orleansu doživio je sinoć svojim glavnim događajem, utakmicom između Istoka i Zapada. Na kraju su slavili igrači iz Istočne Konferencije rezultatom 163:155.

U ukupnom zbiru na utakmicu je postignuto 308 poena, što je značilo da je rekord iz Seattlea iz 1987. godine srušen. Ta godine su igrači u NBA All-Star utakmici ubacili 303 poena.

Malo ko se nadao da će titulu MVP-a ponijeti neko drugi osim Kevina Duranta ili LeBrona Jamesa, ali upravo to je učinio Kyrie Irving koji je susret završio sa 31 poenom i 14 asistencija. Carmelo Anthony je s druge strane srušio rekord u broju trica na jednom NBA All-Star susretu. Ubacio ih je 8 na ovoj utakmici i utakmicu završio sa ukupno 30 postignutih poena.

Na Zapadu ludilo! Griffin je dizao sve na noge svojim zakucavanjima, a sjajni Durantula je pogađao sve živo, na kraju su susret završili sa po 38 poena, što nije bilo dovoljno da sruše rekord legendarnog Chamberlaina, koji sa 42 postignuta poena ostaje najefikasniji u historiji ovog takmičenja.

Inače, Istok je okrenuo rezultat, gubili su u jednom trenutku sa 18 poena, ali su ubacili posljednjih 10 u meču. U prve tri četvrtine odbrane nisu postojale, u posljednjoj smo na momente gledali "pravi" meč. Durant je doveo svoj tim do prednosti 155:153 i to je bio kraj za Zapad. Do kraja je Melo ubacio tricu, a Paul George postigao četiri poena sa penala, poentirao je i LeBron, pa se Istok radovao.

James je susret završio sa učinkom od 22 poena, 7 skokova i isto toliko asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.