Trijumf Olimpije, Bavčić bez poena

Regionalna košarkaška liga

Trijumf Olimpije, Bavčić bez poena

A. Beganović

U posljednjem susretu 6. kola Regionalne košarkaške lige Union Olimpija je na gostovanju bila bolja od FMP-a (79:67), a naš reprezentativac Edin Bavčić na parketu je proveo sedam i pol minuta i nije se uspio upisati u listu strijelaca.

Prvo poluvrijeme susreta proteklo je u izjednačenoj igri, a na odmor se otišlo pri rezultatu 43:42 za Olimpiju i očekivalo se da će i nastavak susreta biti neizvjestan.

Međutim, sjajnom igom, posebo u odbrani, Olimpija treću četvrtinu rješava u svoju korist rezultatom 25:11 i već tada je odlučeno pitanje pobjednika ovog susreta.

U redovima Olimpije najefikasniji su bili Slokar sa 20, Walsh sa 19 i Bečirović sa 18 poena, dok je kod domaćih sa 14 poena najučinkovitiji bio Nemanja Protić.

Ovom pobjedom Olimpija je preuzela treću poziciju na tabeli, dok je porazom FMP ostao u donjem dijelu tabele, odnosno na 13. poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.