Trijumf Slavije nakon tri mjeseca posta

„Liga 13“ BiH za košarkaše, 22. kolo

Trijumf Slavije nakon tri mjeseca posta

Košarkaši Slavije savladali su ekipu Viteza rezultatom 84:81 u utakmici 22. kola „Lige 13“ BiH i na taj način prekinuli niz negativnih rezultata, koji traje još od novembra mjeseca prošle godine. Sama utakmica je opravdala epitet derbija kola, kada je u pitanju borba za opstanak u društvu najboljih.

Gosti su u prvih deset minuita držali minimalnu prednost, a u 5. i 7. minuti imali su pet poena viška, ali je Slavija koševima za tri poena održavala rezultatski priključak, a Klinac je uz zvuk sirene zakucao za 24:25 nakon prve četvrtine.

Slavija je ''trojkom'' Glavinića u 12. minuti poravnala na 27:27, a prvo vođstvo ''sokolova'' (29:27) desilo se minut kasnije nakon odlične akcije mladog Vukelića i zakucavanja Aldina Klinca. Domaći su najveću prednost imali u 16. minuti kada je na semaforu stajalo 35:29. Ipak, na kraju prvog poluvremena Slavija je vodila sa 40:37.

Košarkaši Viteza su za tri minute nastavka napravili seriju 14:4 i preokrenuli rezultat u svoju korist 51:44. Borbenom igrom u nastavku Slavija je u 26. minuti ponovo stigla do poravnanja 55:55, ali je Vitez nakon treće četvrtine vodio 64:62.

Slavija – Vitez 84:81
(24:25, 16:12, 22:27, 22:17)
Dvorana: SD Slavija. Gledalaca: 200. Sudije: Ademir Zurapović (Sarajevo), Bojan Jovanić (Banja Luka), Ivan Miličević (Čitluk).
SLAVIJA: Vukelić, Jojić 13, Janjić, Prašović, Mladenović 21, Damjanović, Mažibrada, Klinac 15, Čamdžić 8, Glavinić 18, Hodžić, Demić 9. Trener: Ljubiša Knežević.
VITEZ: Šimić, Blaškan, Baković 11, Rubin 19, Radić 8, Križanović 7, Tanasilović, Šero, Palavra 4, Bojan (Vojin) Popović 9, Stanković 13, Bojan (Vladimir) Popović 10. Trener: Nedeljko Zelenika.
Posljednja četvrtina nije donijela ništa novo. Igralo se koš za koš, a u takvoj igri spretniji i srećniji su bili košarkaši Slavije koji su na kraju slavili pobjedu rezultatom 84:81.

„Čestitao bih svojim košarkašima koji su konačno prevazišli strah od pobjede. Utakmica je bila teška, igrali smo pod velikim pritiskom i na kraju konačno slavili protiv direktnog rivala u borbi za opstanak. Ova pobjeda će nam biti podstrek da do kraja Prvenstva ostvarimo rezultate koji će nam garantovati opstanak u društvu najboljih. Narednih dana ćemo raditi na osvježenju ekipe, a onda sve karte baciti na subotnji meč u Trebinju protiv Leotara“, rekao je trener Slavije Ljubiša Knežević.

U drugom meču 22. kola Lige 13 BiH koji je odigran večaras Hercegovac je u Bileći nadigrao Grude sa 78:67.    

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije