Trofej NBA lige pronađen u ormaru mrtvog čovjeka

Nakon 35 godina potrage pronađen trofej

Trofej NBA lige pronađen u ormaru mrtvog čovjeka

Izgubljeni trofej NBA lige iz 1978. godine koji su osvojili košarkaši tadašnjih Washington Bulletsa pronađen je u ormaru pokojnika. 

Američki mediji izvjestili su danas da je nepoznata osoba nazvala čelne ljude Washington Wizardsa i javila kako je nešto zanimljivo pronađeno u ormaru Smokeya Bowiea. Bowie je preminuo prije nekoliko dana, a radio je u Washington Wizardsima. 

 

"Donijeli su trofej u klub. Bio je sav crn, prljav, nije uopće bio blistav. Moja žena je prijateljica vlsanika jedne draguljarnice i ona ga je zamolila da ga očisti. Pomislio sam, trošimo milione dolara za trofej, a onda on završi u ormaru nekog čovjeka," rekao je vlasnik Wizardsa Ted Leonsis. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.