Trojica novih u Zrinjskom

Mostarci se dosta pojačali

Trojica novih u Zrinjskom

Mostarski Zrinjski koji će naredne sezone igrati uz prvenstvo BIH i u Balkanskoj ligi doveo je još tri nova igrača.

Iz sirijske ekipe Al Wehda došao je Amerikanac Marcell Jones rođen 1985. i visok 203 cm. On je tokom karijere mnogo putovao pa je na nastupao i u Finskoj, Mađarskoj, Velikoj Britaniji i Novom Zelnadu. Armin Avdibegović (1984, 189 cm) dolazi iz Mladosti iz Mrkonjić Grada gdje je prošle sezone u 25 utakmica imao prosijek od 10.2 poena i po 2.5 skokova i asistencija u 25 mečeva. Tokom karijere je nastupao i za zenički Čelik i slovenačku ekipu Šentjur. Siniša Tepavčević (1984, 201 cm) dolazi iz Ulcinja sa kojim je prošle sezone u Balkanskoj ligi odigrao 11 utakmica uz učinak od 10.6 poena, 4.8 skokova i 1.8 asistencija po susretu.

Upravo je Ulcinj jedna od rivala Zrinjskog u grupi B kad je u pitanju Balkanska liga uz Feni Industriju, Hapoel iz Tel Aviva, Levski i Napredak iz Kruševca.  U grupi A su OKK Beograd, Galil Gilboa, Mornar Bar, Rilski, Timisoara i Torus Skoplje. Prošle sezone ligu je osvojila Feni Industrija pobijedivši u finalu Rilski dok su polufinalisti bili Levski i Mornar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.