Trostruki NBA Slam Dunk šampion karijeru nastavlja u Libanu!

Robinson ima novi klub

Trostruki NBA Slam Dunk šampion karijeru nastavlja u Libanu!

Košarkaš koji je u svojoj NBA karijeri promijenio veliki broj klubova i koji je prvi uspio postati trostruku pobjednik All Star takmičenja u zakucavanjima Nate Robinson karijeru nastavlja, vjerovali ili ne, u Libanu.

Ovaj playmaker visok svega 175 cm je kroz svoju karijeru bio poznat prije svega po svom nevjerovatnom odrazu. Ipak, veliki iskorak sa nekim NBA timom nikada nije ostvario, a 2016. godine je napustio i SAD i potpisao za Hapoel iz Tel Aviva.

Nakon Izraela uslijedio je povratak u Ameriku i NBA razvojna liga, da bi posljednji angažman imao u Venecueli, u ekipi Guaros de Lara. U Venecueli je sa ovom ekipom u minuloj sezoni stigao do naslova prvaka države, te se okitio titulom najkorisnijeg igrača finala.

Ipak, oprostio se Nate od Guaros de Lare i krenuo u u nove avanture, a novi angažman je pronašao, kao što smo već rekli, u Libanu. Naime, 34-godišnji Nate Robinson je potpisao jednogodišnji ugovor sa Homenetmenom iz Bejruta.

Natea Robinsona su 21. pickom na Draftu 2005. godine izabrali Phoenix Sunsi, ali je NBA karijeru počeo u New York Knicksima. Osim Knciska u NBA ligi je branio boje Bostona, Oklahome, Golden State Warriorsa, Chicago Bullsa, Denver Nuggetsa, Los Angeles Clippersa i New Orleans Pelicansa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi