Turbina slavila protiv Igmana
Momčad Turbine pobjedom je započela novu sezonu u A1 košarkaškoj ligi Bosne i Hercegovine

Japalak vodio svoj tim do pobjede

Turbina slavila protiv Igmana

Utakmica u Jablanici između tamošnje KK Turbine i Igmana Burch kompletirala je prvo kolo A1 košarkaške lige Bosne i Hercegovine. Trijumf su zabillježili domaći košarkaši rezultatom 79:70 uz odličnu igru Dženana Japalaka.

Ekipa Senada Lulića sigurnom je igrom, posebno u prvom poluvremenu u kojem su i napravili značajniju razliku, osigurala startnu pobjedu nad ekipom Igmana. Cijelo vrijeme jablanički košarkaši su kontrolirali rezultat i mirno priveli susret kraju.

Dženan Japalak sa 26 koševa bio je najbolji pojedinac Turbine a i cijele utakmice dok su Šćuk i Čališ dodali po 14 poena. Igman Burch predvodio je Vedad Agić koji je ubacio 25 poena dok je Tarčin zabio 17, a Aranatović 15 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi