Turkoglu blizu Portlanda
Hedo Turkoglu sigurno mijenja klub

Turski košarkaš vaga ponude

Turkoglu blizu Portlanda

Turski košarkaški reprezentativac, Hidayet Turkoglu (206 cm visine, 1979. godište) bio je jedan od najzaslužnijih za plasman Orlando Magica u finale NBA lige.

No, iako se spominjao produžetak saradnje, turski košrkaš dobio je nekoliko ponuda za nastavak karijere o kojima intenzivno razmišlja.

Najkonkretniji za sada su bili čelnici Portland Trailblazers koji su ga spremni platiti čak 50 milliona dolara za petogodišnju vjernost.

Još jedan tim koji bi želio popularno Hedu je Toronto. Raptorsi trenutno čekaju razvoj situacije sa Shawnom Marionom smatraju kako bi Turčin u narednoj sezoni donio novi kvalitet timu koji želi igrati značajnu ulogu u NBA ligi.

Turkoglu je karijeru počeo u Efes Pilsenu, a 2000. godine je draftovan od strane Sacramento Kingsa kao 15. pick. Četiri sezone proveo je među “kraljevima”, da bi zatim potgpisao za San Antonio Spurse, a sljedeća destiknacija bio mu je Orlando.

U prošloj sezoni imao je prosjek od 16.6 poena, 5.1 skokova i 4.9 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.