Turkoglu i Childress novi članovi Sunsa

U Arizonu stigla dva velika pojačanja

Turkoglu i Childress novi članovi Sunsa

U NBA ligi nikad nije dosadno. Veliki transferi se dešavaju iz sata u sat. Jedan od najprometnijih klubova ovog ljeta su svakako Phoenix Sunsi, koji su promijenili nekoliko igrača.

Dva najnovija pojačanja kluba iz Arizone su Josh Childress i Hedo Turkoglu. Nakon što je dvije sezone proveo u dresu Olympiakosa Josh Childress se vratio u NBA ligu. Šesti izbor prve runde drafta 2004. godine završio je u Sunsima, dok je Atlanti, koja je polagala prava na njega, pripao izbor druge runde drafta 2012. godine.

„Odluka da napustim NBA ligu bila je zaista teška. Preseliti u drugu zemlju gdje vas čeka drugi način života, druga kultura, jezik, hrana, klima, sve je bilo potpuno različito. Nisam znao šta me čeka u Grčkoj, ali sam sretan zbog svoje odluke i načina na koji se sve završilo“, rekao je Josh Childress od kojeg u Phoenixu očekuju mnogo.

Veliko pojačanje je Phoenix dobio i u 31-godišnjem turskom reprezentativcu Hedu Turkoglou, koji je stigao iz Toronta, dok su u suprotnom smjeru otišli Leandro Barbosa i Dwayne Jones. U dosadašnjih deset NBA sezona, Hedo je šest puta igrao doigravanje. Prošle godine je dobio nagradu za igrača koji je najviše napredovao.

Nakon što je prošle godine dobio nagradu i igrao u finalu s Orlandom protiv Lakersa, uprava Orlanda je donijela čudnu odluku poslavši ga u Toronto u zamjenu za Vincea Cartera. Turkoglu se u Kanadi nije najbolje snašao. Njegova statistika je bila mnogo lošija nego u Orlandu i odlučio se na promjenu sredine. U Phoenixu ga čekaju raširenih ruku.

„Hedo je svestran igrač i neko za koga sam uvijek mislio kako se može uklopiti u naš sistem igre. Ima odličnu kontrolu lopte, može razigrati druge igrače. Dobili smo igrača koji može odlično igrati na tri pozicije u timu“, rekao je Alvin Gentry, trener Phoenix Sunsa.

Leandro Barbosa se razvio u jednog od najboljih šestih igrača lige, te u jednog od najboljih tricaša. Nema sumnje kako je Toronto u Brazilcu dobio veliko pojačanje. U dosadašnjoj karijeri je odigrao 64 utakmice u doigravanju, a prije tri godine je proglašen najboljim šestim igračem lige.

„Leandro Barbosa je igrač s kojim sam veoma blizak i moram priznati da mi je jako drago što je stigao u Toronto. Njegova brzina, pokretljivost i sposobnost pogađanja izvana su nešto što odgovara našem sistemu igre. Mislim da će se odlično uklopiti u naš mladi tim“, rekao je Bryan Colangelo, generalni menadžer Toronto Raptorsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije