Turnir otvoren pobjedom Cibone



Memorijal “Mirza Delibašić”

Turnir otvoren pobjedom Cibone



U prvom susretu 5. memorijalnog turnira “Mirza Delibašić” zagrebačka Cibona bez većih poteškoća stigla je do pobjede nad ekipom Panioniosa našeg Nenada Markovića.

Nešto kasnije okupljanje i početak priprema grčke ekipe rezultiralo je susretom dvije neravnopravne ekipe u kojem je Cibona dominirala od samog početka, te na kraju slavila rezultatom 86:71.

Već na samom startu utakmice Cibona je stigla do dvocifrene prednosti, a prva četvrtina završena je rezultatom 19:28. I u nastavku Grci nisu uspjeli napraviti mnogo toga i na poluvrijeme otišlo se kod 47:31. Tek u drugom poluvremenu izabranici Nenada Markovića konsolidovali su redove i uspjeli održati zaostatak iz prvog poluvremena.

Odličnu partiju odigrao je hrvatski reprezentativac, Mostarac Marin Rozić koji je ubacio 20 poena i uhvatio 9 skokova. 17 poena dodao je Gordon Jamont, a 14 Antonio Graves.

U ekipi Panioniosa na nivou je bio Rogers Kevin sa 18 poena, te grčki reprezentativac Papanikolau (14 ).


Panionis - Cibona 71:86


PANIONIS: Rice 12, Rogers 18, Zoroski 4, Papanikolau 14, Charitpoulos, Athinaiou 1, Kanonidis, Giankovits, Calacan, Elder 14 Katiakos, Paragios 8. Trener: Nenad Marković.
CIBONA: Vrbanc, Princ 3, Rozić 20, Troha, Bogdanović 9, Gordon 17, Graves 14, Bagarić 6, Andrić 10, Radošević, Zubčić 5, Vukušić 2. Trener: Velimir Perasović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.