Turska se odrekla Kantera: Zabranjen mu ulazak u državu!
Foto: EPA

Enes Kanter zadržan na aerodromu u Bukureštu

Turska se odrekla Kantera: Zabranjen mu ulazak u državu!

M. Šljivak

Košarkaš Oklahome Enes Kanter nije bio u mogućnosti da uđe u Tursku.

Kanter je proteklih mjeseci oštro kritikovao vlast na čelu s predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, te je pokazivao veliku sklonost lideru pokreta FETO Fethullahu Gulenu.

Njemu je zbog toga Turska otkazala pasoš. Kanter je prema putu za Tursku, ostao zaglavljen na aerodromu u Bukureštu, gdje ga je zadržala tamošnja policija.

"U Rumuniji sam. Turska ambasada mi je otkazala pasoš i tu sam već satima. Razlog je moj politički stav, jer ne podržavam lošeg čovjeka, predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana. On je loša osoba i Hitler savremenog doba", rekao je Kanter.

Ranije se zbog političkih stavova košarkaša Oklahome odrekla i porodica i izvjesno je da on neće moći ući u Tursku sve dok je aktuelni predsjednik na vlasti.

Kanter je rođen u Švicarskoj, ali je nastupao za sve omladinske selekcije Turske. Igrao je i za seniorski tim, ali ga se država očigledno odrekla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi