Turski derbi pripao Efesu

Euroliga, Top 16 1. kolo

Turski derbi pripao Efesu

Prvo kolo Top 16 faze eurolige je u okviru grupe E ponudilo turski obračun između Efesa i Galatasaraya u kojem je Efes bio bolji pobjedivši (68:62).

Galatasaray je odigrao veoma lošu odbranu u prvom periodu kada je dozvolio igračima Efesa pravo ispucavanje po njihovom košu primivši skoro 30 poena (29:19). 

U drugoj četvrtini (16:15) odbrana je bolja, ali sada u Galati "šteka" u napadu, pa je meta i rastojanje praktično ista.

U drugom poluvremenu Galatasaray je bio mnogo bolji, ali više nisu mogli dohvatiti all-star skupinu Efesa, koji je tokom prošlog ljeta doveo osam (Vujačić, Savanović, Ilyjasova, Barać...), sve od reda iznimno kvalitetnih košarkaša, da bi tu liniju podebljao sa Lafayetteom pristiglim iz Prokoma.

U svojoj prvoj utakmici za Efes, ovaj igrač je postigao 2 poena, ali je zato Saša Vujačić imao "svoju noć" sa 17 poena i standardnu pomoć u Savanoviću sa 16 koševa. Barać je dodao 12 poena.

U timu Galate, Andrić 14, Lakovič 13 i Lucas 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.