Tuzlaci najavljuju pobjedu

Slobodaprotiv Bosne traži majstoricu

Tuzlaci najavljuju pobjedu

Sloboda će večeras u Mejdanu protiv Bosna ASA BH Telecoma igrati za ostanak u seriji polufinala košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Tuzlaci su bili nadomak pobjede u Skenderiji, ali su na kraju prosuli 23 poena prednosti. Međutim, sada predstoji revanš pred svojim navijačima, a u Diti su odlučni da Bosni nanesu prvi poraz ove sezone u ogledima ova dva kluba.

Međutim, dodatni problem za večerašnje domaćine moglo bi predstavljati neigranje Zlatka Jovanovića, koji se žali na povredu butnog mišića noge. U Slobodi su ogorčeni suđenjem u prvoj utakmici, pa se nadaju da se ista stvar neće ponoviti i u Mejdanu.

Suđenje je bilo na veoma niskom nivou. Međutim, nadam se da se opet isto neće ponoviti i u Mejdanu večeras. Za nas bi hendikep mogao biti neigranje Zlatka Jovanovića. Međutim, jedan igrač ne smije uticati na cijelu ekipu. Sa Zlatkom ili bez njega moramo pobijediti večeras pred svojim navijačima i u majstorici pokušati naći put do finala i NLB lige.“, kazao je za SportSport.ba trener tuzlanske ekipe Senad Muminović.

Dvorana Mejdan će biti poprište druge utakmice polufinala košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine između Sloboda Dite i Bosna ASA BH Telecoma večeras sa početkom u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti